Het was zaterdagochtend. Terri & Teddy waren al vroeg opgestaan en druk in de weer in de badkamer.
“Vandaag gaan we naar de zoo, Teddy! En jij mag mee,” vertelde Terri aan Teddy. Hij keek haar bedachtzaam aan. Wat zou er dan in een zoo te zien zijn?
“We gaan er kijken naar de apen en de tijgers en de olifanten. Mama vertelt dat ze daar zelfs slangen hebben. En vanmiddag eten we misschien frietjes!” ging Terri enthousiast verder.

Samen liepen ze naar beneden. Mama en papa zaten al aan het ontbijt.
“Snel eten schat, we mogen onze trein niet missen,” zei mama. Terri was al gauw klaar met haar melk en cornflakes. Teddy had zelfs helemaal geen honger, hij at niks.

Toen ze na een bus- en treinrit in de zoo waren aangekomen, nam Terri al snel de leiding. Teddy en Terri waren druk aan het praten terwijl ze alles bekeken. Het ging van “Zag je die Teddy? Zo groot!” en van “Oooh kijk hoe schattig!” toen ze de babydiertjes zagen. Ze gingen buiten naar de tijgers kijken en naar de olifanten en de giraffen. Binnen waren er glazen kooien met slangen. Die vond Teddy er toch maar glibberig uit zien.

‘s Middags gingen ze in het restaurant in de zoo eten. Terri had er balletjes in tomatensaus gekozen – met frietjes natuurlijk! Voor dessert trakteerde papa nog met een ijsje. Wat een dag!
In de namiddag gingen ze nog bij de beren kijken – dat moest wel. Teddy keek daar al lang naar uit.

CC0 Creative Commons – bron: pixabay.com

“Wat zijn ze groot he Teddy!” vond Terri. “Maar het zijn natuurlijk een anders soort beren dan jij. Jij bent mijn allerliefste dappere knuffelbeer!” en ze gaf hem een grote knuffel.
Als laatste bezochten ze de apen. Die zaten in grote kooien naast elkaar en aan beide kanten van de gang waar de bezoekers liepen. Midden in die gang stonden bankjes. Zo konden ze even zitten om te genieten van het zicht van de aapjes. Vooral de kleinere soorten sprongen energiek rond.

“Terri,” fluisterde Teddy plotseling. “Terri, kijk eens!”
“Wat is er Teddy?” vroeg ze.
“Kijk ‘s, die jongen heeft z’n knuffelslang vergeten!”
“Mama, ik ben zo terug!” riep Terri, en ze greep snel de knuffelslang en ging achter de jongen aan. Hij was al twee kooien verder.
“Hallo!” riep Terri naar hem. De jongen keek verbaasd om, maar zag toen de knuffelslang onder haar arm uitsteken.
“Slis!” riep hij. Dat was de naam van de knuffelslang. De mama van het jongetje zag wat er gebeurde: “Oh kijk eens Ties, je was Slis vergeten! En dat meisje komt hem brengen. Wat een lief meisje hé!”

Ties nam snel Slis de knuffelslang in zijn armen en knikte toen.
“Bedankt meisje! Slis is mijn liefste knuffel!” bedankte hij Terri.
“Graag gedaan hoor! Ik ben Terri, en dit is mijn knuffel Teddy. Het was hij die je slang had gevonden.”
“Bedankt Teddy,” bedankte hij ook Teddy heel beleefd.
“Kom Terri, we gaan verder,” riep papa, die alles van op een afstand had gevolgd.
“Ik kom papa!” antwoordde ze. Ze zwaaide nog naar Ties. De knuffelslang Slis gaf haar een knipoog.
“Wat goed dat Teddy het had gezien he papa,” zei Terri.
“Ja hoor Terri, dat heeft Teddy zeer goed gedaan. En jij ook!” lachte hij trots.

Nadat ze alle apen gezien hadden, gingen ze met de trein en de bus weer naar huis. Terri was heel moe van al het rondstappen en dieren kijken. Thuis ging ze dan ook meteen naar bed, waar ze heerlijk kon dromen over avonturen met Teddy en de dieren uit de zoo.

Reageer!