Bobi en Babi carnaval

0
618

Het was al laat ‘s avond en Bobi was nog wakker. Hij kon maar niet slapen. Elke keer kwam mama zeggen dat hij moest gaan slapen omdat hij anders morgen nog moe zou zijn. Bobi ging dan in zijn bed liggen en dan vertrok mama. Terwijl mama de trap afging, stond Bobi weer op en ging voor de kleerkast staan. Wat moest hij morgen aantrekken? Morgen was het carnaval en hij wist niet welke kleren hij moest aandoen.

Bobi hoorde mama weer naar boven komen.
“Bobi, ga toch slapen,” zei ze rustig. Mama was ook moe en wilde graag gaan slapen.
“Ik kan niet slapen. Ik weet nog niet welke kleren ik morgen moet aandoen,” zei Bobi.
“Maak je daar maar niet druk over, ik weet wat je morgen gaat aandoen. Je zult morgen stralen,” zei mama om Bobi te laten slapen.
Bobi ging weer in bed liggen. Nu merkte hij dat hij echt moe was en viel uiteindelijk in slaap. Hij droomde dat hij een drakenpak aanhad. Iedereen stond naar hem te kijken en juichte hem toe. Morgen zou het ook zo moeten zijn, dacht Bobi.

~~~

Bobi was voor de wekker wakker. Hij ging snel naar beneden om te kijken of daar al een kostuum lag voor hem. Maar er was nergens iets te zien.
Mama was al wakker en ze was bezig het ontbijt te maken. “Jij bent vroeg wakker. Ga maar al aan tafel zitten, dan kunnen we eten.”
Bobi ging meteen aan tafel zitten. Mama bracht het eten. Ze had eitjes gebakken. Bobi nam een boterham en deed er een eitje tussen. Daarvan kon hij smullen.

Bobi haastte zich. Hij wilde snel weten hoe hij verkleed zou zijn. Mama was ook snel klaar met eten. Toen ze allebei klaar waren met eten gingen ze naar mama haar kamer. Mama liet Bobi het kostuum zien. Hij zou vandaag als piraat verkleed zijn. Bobi vond dit super leuk. Iedereen zou bang van hem zijn!
“Trek het maar snel aan. Dan kan ik je schminken,” zei mama.
Dat moest geen tweede keer worden gezegd. Bobi deed meteen zijn pyjama uit en begon het kostuum aan te doen. Toen hij alles aanhad keek hij in de spiegel. Hij vond zich nu super stoer.

Mama stond al met de schmink klaar toen hij in de keuken kwam. Voorzichtig begon ze te schminken.
“Klaar,” zei mama eindelijk, wat had dat lang geduurd! Maar Bobi was heel blij toen hij in de spiegel keek. Hij zag eruit als een echte piraat.
“Ga maar snel naar Babi. Dan kunnen we naar school vertrekken,” zei mama.

Bobi ging meteen naar Babi, die naast hem woonde. Babi schrok zich een hoedje toen ze Bobi zag staan. Babi was verkleed als prinses. Veel meisjes zouden verkleed zijn als prinses. Bobi ging samen met Babi naar de auto zodat ze naar school konden. Onderweg naar school vertelde mama hoe lang Bobi nog was wakker geweest omdat hij wilde weten wat hij vandaag aan moest doen. Babi moest er om lachen. Zij had zich er niet druk om gemaakt.

Op school aangekomen begon het grote feest. Iedereen was verkleed. Ook de juf en de meester waren  verkleed. Eerst werd er gedanst op muziek. De muziek stond heel luid zodat de buren mee konden luisteren. Daarna gingen ze met een stoet door het dorp. Er stonden veel mensen buiten te kijken en te zwaaien. Alle kinderen zwaaiden terug. De stoet ging heel traag voorbij, zodat ook de kleinste kindjes mee konden wandelen.
Bobi en Babi liepen trots naast elkaar. Babi draaide regelmatig rondjes zodat iedereen haar mooie jurk kon zien. Bobi deed stoer.

De dag ging veel te snel voorbij. Voor Bobi het wist was de stoet en het feest gedaan en moest hij naar huis. Thuis bleef hij nog een hele tijd in zijn kostuum rondlopen. Mama zei dat hij het uit moest doen maar Bobi wou het graag nog aan houden. Nog heel de avond, tot hij in bad moest.
“Nu moet het wel uit. Je moet schoon je bed in,” lachte mama.
Bobi deed het kostuum uit. Het kostuum was vuil geworden doordat er modder op de weg lag.

Na het bad was hij weer proper. Bobi wilde het kostuum terug aandoen maar mama gaf hem zijn pyjama. Bobi deed dan maar zijn pyjama aan en ging naar bed. Hij was heel moe van al het feesten en viel meteen in slaap.

Reageer!