In de zomervakantie gaan papa en mama met Bart en Koen naar de dierentuin. Bart en Koen hebben nog nooit een echte olifant of giraf gezien, dus ze zijn wel heel erg benieuwd. Eigenlijk vinden ze het ook wel een beetje spannend. In deze dierentuin kun je zelfs op safari gaan!
“Dat gaan we doen!” zeggen papa en mama.
“Jaaaaaaa!” roepen Bart en Koen in koor, “dat is super stoer!”

Eerst gaan ze op voetsafari. Dan mag je wandelend door de dierentuin alle dieren gaan bekijken. Bart en Koen zien een super grote grijze olifant, met een hele lange slurf. Gelukkig zit die achter een heel hoog hek. Met hele dikke palen. De olifant is blij om Bart en Koen te zien, want hij steekt zijn slurf hoog in de lucht. Hij ‘toetert’ zelfs nog even! Koen moet lachen: “Ha, ha, dat lijkt wel een auto!”
Als ze verder lopen, over de smalle paadjes, komen ze opeens oog in oog te staan met een echte leeuw! Het is net alsof hij voor de voeten van Bart en Koen ligt. Brrrr… dat is schrikken! De leeuw is een beetje lui, hij moet net gapen. Bart en Koen zien dat hij een heel grote bek heeft, met super veel hele spitse tanden! Maar Bart en Koen zijn echt niet bang, want de leeuw zit achter het glas. Gelukkig.
“Ga maar lekker slapen leeuw!� zegt Bart.

Bij de volgende kooi moeten de jongens hard lachen om de grappige apen en die apen, die moeten ook om Bart en Koen lachen! Want die proberen de gekke apen na te doen. De apen slingeren door de kooi aan hun armen, dat is knap!
“Dat ga ik ook proberen als ik gymles heb!” zegt Bart.
Bart en Koen eten een koekje, en dat willen de apen ook! Maar mama heeft geen koekjes meer.
“Sorry apen!” zegt mama.

Bart en Koen hebben al heel erg veel verschillende dieren gezien, en nu gaan ze ook nog met papa en mama op een echte safariboot varen. Wauw! Gelukkig zitten er geen krokodillen in het water. “Want die bijten in je billen!� zegt Koen.
Bart en Koen vinden het varen erg leuk! Papa heeft nog een lekkere verrassing; hij koopt een ijsje voor hen! Smikkelend van hun ijsje, kijken ze naar alle mooie dieren die ze zien, in en om het water.

In deze dierentuin mag je zelfs met de auto langs de wilde dieren rijden. Dat is pas spannend! Papa gaat zijn auto halen, en iedereen stapt in. De mijnheer van de dierentuin zegt dat niemand de raampjes van de auto ver open mag doen, dat is gevaarlijk, dus daar luisteren Bart en Koen goed naar.
Je mag de dieren ook geen eten of drinken geven, zegt de mijnheer.

Papa stuurt en rijdt zachtjes over het paadje. Opeens komt daar een grote kameel aan het raampje geklopt bij Koen. Dat is gezellig! Die kameel wil denk ik toch een beetje eten. Koen vindt het niet gezellig, die schrikt zich een hoedje! Hij leunt helemaal opzij, zodat de kameel niet bij hem kan. Maar Koen heeft zijn raampje dicht, want dat had de mijnheer van de dierentuin gezegd. De kameel kan dus niet naar binnen. Gelukkig kan papa gewoon weer verder rijden.
“Dag Kameel!” zegt Koen. En hij zwaait nog even.
Koen weet hoe je kunt zien dat het een kameel is, en geen dromedaris. “Een kameel heeft twee bulten op zijn rug, en een kromedaris maar één!”
Dat is knap van Koen!
“Heel goed,” zegt mama, “maar je zegt geen kromedaris, maar dromedaris!â€�

Opeens zien Bart en Koen heel erg veel giraffen staan, met hele lange nekken!
Bart zegt: “Als je op hun hoofd gaat zitten, kun je zo naar beneden glijden, dan heb je een hele lange glijbaan!”
Mama moet lachen. “Ik denk niet dat de giraf daar blij mee is, Bart!”

autosafari in safaripark Beekse Bergen

Als papa weer met de auto uit de grote poort rijdt, zit het grote safari avontuur er op. Dat is jammer, want op safari gaan is erg leuk! De grote poort is gesloten en Bart en Koen gaan weer naar huis.
“Dag leeuwen, dag apen, dag olifanten,” zegt Koen.
“Dag alle dieren!” zegt Bart.

Op de terugweg in de auto zegt mama tegen Bart en Koen: “Als er maar geen kameel op het dak van de auto is blijven zitten!”
Bart zegt: “Ik hoop van wel! Die kan best bij ons wonen, hij mag gerust bij mij slapen!”
Koen zegt: “Ja, en we hadden ook best een giraf mee kunnen nemen, die had gemakkelijk hier tussen ons in op de achterbank kunnen zitten, met zijn kop door het dakraampje!”
Papa moet lachen, en draait het raampje alvast open. Maar mama vindt het niet zo’n goed idee van Bart en Koen. Ze is blij dat er thuis alleen maar drie kippetjes in de kippenren rondscharrelen!

 

Tip voor een daguitstap: ga zelf ook op safari in de Beekse Bergen, op een uurtje rijden van Antwerpen / Rotterdam / Utrecht / Nijmegen.

Reageer!