CC0 Creative Commons - bron: pixabay.com

Er was eens een kikker met de naam Karel. Karel de kikker speelt graag in plassen en in vijvers met zijn vriendjes. Hij woont ook met al zijn vriendjes in hetzelfde moeras.
Vaak doen ze een wedstrijdje wie het eerste naar de overkant van de vijver kan zwemmen. Karel wint heel vaak omdat hij de snelste zwemmer is. Hij kan ook heel hoog en ver springen.

Karel is altijd bij zijn vrienden, behalve als het regent. Dan gaat Karel snel naar huis en zorgt hij dat hij geen druppel op zijn hoofd krijgt. Zijn vrienden vinden de druppels erg leuk en vangen deze graag op met hun tong. Waarom Karel niet van regen houdt, wil hij niet vertellen. Omdat hij bang is dat ze hem dan gaan uitlachen.
Karel blijft wachten tot de regenbui weer voorbij is, zodat hij ook weer buiten kan spelen.

Karel’s beste vriendin komt bij hem zitten. “Het is niet leuk dat je elke keer niet mee doet als het regent, wat is er toch?” vraagt ze.
Aan haar kan hij het wel vertellen, ze zijn al heel lang beste vrienden. “Nou, elke keer als ik een druppel op mijn hoofd krijg, begin ik te niezen en dan spring ik achteruit in plaats van vooruit. Als ik nu mee zou doen, gebeuren er ongelukken door mij en dat wil ik niet,” vertelt Karel de kikker.
“Daar kunnen we vast wel wat op vinden,” zegt zijn vriendin en springt terug naar buiten.

De volgende dag regent het de hele dag. Karel ziet hoe zijn vrienden plezier hebben. Karel zucht en verveelt zich.
Opeens staat zijn beste vriendin weer naast hem. “Ik heb iets voor je. Doe je ogen dicht, het is een verrassing.”
Karel knijpt zijn ogen dicht en wacht af.
“Doe maar open,” zegt ze lachend.
Karel ziet dat ze iets gemaakt heeft van blaadjes.
“Het is een hoed, zo krijg je nooit meer een druppel op je hoofd en dan kan je weer meedoen met de spelletjes,” vertelt ze.
“Wat leuk! Dankjewel, heel lief van je. Ik zet hem meteen op.”
Trots loopt Karel naar buiten. Hij moet nu niet niezen. Wat geweldig!

“Wedstrijdje doen? Wie het eerst aan de overkant is?” vraagt ze.
“Ja, dat doen we,” antwoordt Karel.

Karel heeft de tijd van zijn leven, hij hoeft nu nooit meer alleen binnen te zitten als het regent. Karel is blij en nog altijd de snelste kikker, met of zonder regen.

Reageer!