CC0 Creative Commons - bron: pixabay.com
In het mooie gekleurde kabouterbos woont een klein vrolijk kaboutertje. In zijn gezellige kleine paddenstoel staat het vol met kleurrijke potjes. In deze leuke potjes bewaart kaboutertje Yura al zijn giebelbonen.
Elke ochtend als het zonnetje boven de horizon komt piepen, gaat kaboutertje Yura met een mandje op zijn rug het bos in.  Hij loopt en hij loopt, en hij zoekt en hij zoekt. Grote, kleine, blauwe, roze, gele en zelf gestipte giebelbonen stopt hij in zijn mandje…

Als zijn mandje vol en zwaar is, wandelt kaboutertje Yura giebelend terug naar zijn paddenstoelenhuisje. Hier stopt hij alle gekleurde bonen netjes in het juiste potje.
Als de dieren in het bos wakker zijn komen ze om de beurt bij kaboutertje Yura aan de deur om een vrolijke giebelboon uit te zoeken. Mama eekhoorn kiest een roze, het vosje een gestipte, en het kleine kevertje pakt vandaag een mooie gele.
Samen giebelen ze er de hele dag op los. Ze spelen en maken plezier. En als de dag voorbij is en het maantje komt, gaan alle diertjes in het bos en kaboutertje Yura met een lach op hun gezicht naar hun bedjes toe.

Reageer!