Sanne viert vandaag carnaval in de kleuterklas. Mama heeft voor haar een prinsessenjurk gemaakt. Ze ziet er prachtig uit.
“Wanneer gaan we nu?” vraagt Sanne ongeduldig. Mama zegt: “Nog even Poekie Poes eten geven en dan gaan we”.
Huppelend loopt Sanne naast mama. Straks gaat ze allemaal leuke dingen doen. Een polonaise lopen. Er worden spelletjes gedaan en liedjes gezongen. En je kan je laten schminken.
“Is Jasper ook verkleed?” vraagt Sanne.
“Vast wel”, zegt mama.

Vlakbij de school komen ze Jasper en zijn moeder tegen.
“Hoi, ik ben een piraat”, zegt Jasper.
“En ik ben een prinses”, zegt Sanne. Jasper haalt zijn schouders op. Prinsessen vindt hij maar stom. Een piraat zijn dat is cool! Dan kun je schepen veroveren en de schatkist stelen. Maar Sanne zegt: “Ik kan een prins veroveren met een schatkist”.

In de klas is het heel gezellig. Alle kinderen zijn verkleed. Er zijn nog meer prinsessen en piraten. Jasper en Sanne gaan in een kring staan. De juf zet een carnavalsliedje op en iedereen danst op de muziek.
Als de muziek is afgelopen mag iedereen wat lekkers halen van een grote tafel. Er is limonade en taart. Een paar piraten maken ruzie om een stuk taart. Een piraat krijgt een duw en de andere piraat schopt. De juf komt naar ze toe en zegt: “Ik ben de kapitein op dit schip. Jullie houden onmiddellijk op!” De ruziemakers gaan aan de kant zitten.
Jasper komt naar de juf toe en zegt: “Dat zijn geen echte piraten. Een echte piraat valt jouw schip aan”. De juf lacht. Iedereen is weer vrolijk. Ook de ruziemakers.

“We gaan een polonaise lopen”, zegt de juf. Vrolijke muziek vult het klaslokaal. Het is een feestelijk gezicht al die verklede kinderen.
Na afloop van de polonaise mag iedereen doen wat hij leuk vindt. Sommige gaan knutselen en andere laten zich schminken.
Jasper en Sanne willen ook verf op hun gezicht. Sanne wordt beschilderd met bloemfiguren. Jasper krijgt stoere piratenvlaggen op zijn wangen. De andere piraten en prinsessen zijn jaloers. Ze willen ook geverfd worden.
Nu zien ze er allemaal hetzelfde uit. De juf kan ze niet meer uit elkaar houden. Wie is nu Sanne en wie is Jasper?

Het kindercarnaval is afgelopen. Alle kinderen gaan weer naar huis.
De moeders van Sanne en Jasper staan voor de school te wachten. De kinderen stormen naar buiten. Tot Sannes verbazing loopt mama naar een ander meisje toe. En Jasper ziet zijn moeder naar een andere jongen lopen.
“Ik ben hier!” schreeuwt Sanne.
“Ik ben hier!” schreeuwt Jasper.
De moeder van Sanne en de moeder van Jasper kijken verbaasd naar alle piraten en prinsessen.
Worden ze nu voor de gek gehouden? Ze lijken allemaal op elkaar. Maar gelukkig zien ze wel aan de neuzen wie Sanne en Jasper zijn.
Met z’n vieren lopen ze in een polonaise terug naar huis. Eventjes kinder- en moedercarnaval!

Reageer!