Het is bijna carnaval. Tijd om de verkleedkist van de zolder te halen.

Biggetje Bee is door het dolle heen. Ze mag zich gaan verkleden op school. De juf wil iedereen in de mooiste pakjes zien.

Papa Big komt met de kist naar beneden.
‘Zit er mijn prinsessenjurk nog in?’ vraagt Biggetje Bee hoopvol.
Mama Big haalt de deksel van de kist en kijkt. Ze haalt er allemaal pakjes uit. Een stoer cowboypak, een schattig konijnenpakje, een elfenjurkje en een donzig berenpakje.
Helemaal onderin de kist ligt een mooi roze prinsessenjurkje. Een prachtige jurk met glitters en parels.

Biggetje Bee trekt het jurkje aan. Het past gelukkig nog. Ze draait een paar rondjes voor de spiegel en poseert als een echte prinses. Wat doet ze dat goed. Papa en Mama Big kijken vrolijk naar Biggetje Bee.
‘Ik mis nog iets, Biggetje Bee. Weet jij wat?’ Mama Big kijkt haar vragend aan.
Biggetje Bee denkt na. Ze bekijkt zichzelf nog eens in de spiegel van top naar teen. ‘Ah, het kroontje. De tara!’
‘Je bedoelt de tiara, dat is inderdaad het kroontje van de prinses’. Mama Big loopt naar de kist. Weer zoekt ze en haalt allemaal spulletjes eruit. Een nep pistool, een toverstaf, een mooie ketting met witte parels. Er zit zelfs een hele lange sjaal in met drie kleuren: rood, geel en groen.

Biggetje Bee weet dat het de kleuren zijn van Carnaval. Eén keer in het jaar vieren ze feest, daar waar Biggetje Bee woont. Dan dansen ze op vrolijke muziek. Dan lopen ze optochten met grappige praalwagens en mag je je verkleden als iemand of iets wat je graag wilt zijn. Een prinses of een konijn. Cowboy of indiaan.

Mama Big haalt er plotseling een mooie zilveren kroon uit. De kroon heeft drie mooie rode diamanten en er zit zelfs een beetje glitter erop. Wat ziet hij er mooi uit.
Mama Big zet hem op het hoofd van Biggetje Bee.
‘Kijk nu maar eens in de spiegel’, zegt Mama Big.
Biggetje Bee draait zich om en kijkt verwonderd in de spiegel. Daar staat een mooie prinses.
Ze blijft maar rondjes draaien en Biggetje Bee voelt zich nu als een echte prinses.

Het is tijd om naar school te gaan.
Op school is alles versierd. Er hangen slingers en ballonnen in allerlei kleuren. Rood, blauw, groen, oranje, geel en paars. Allemaal kleuren war je vrolijk van wordt.

CC0 Creative Commons – bron: pixabay.com

Het is feest en Biggetje Bee hoort de muziek. Ze gaat naar haar vriendinnen en samen beginnen ze te dansen.

Papa en Mama Big kijken vrolijk en zwaaien naar Biggetje Bee. We komen je na school weer samen ophalen. Veel plezier Biggetje Bee. Alaaf!

Reageer!