Het was vrijdagavond en Niels had een superlastige week achter de rug. Op school had de klas van juf Mieke veel geleerd; ze hadden leren tellen en rekenen, ze leerden de maanden van het jaar in de juiste volgorde en ze waren naar zee gegaan om de diertjes in het water te ontdekken. Een heel vermoeiende week dus! Daarom mochten alle kindjes van de klas op vrijdagmiddag gewoon spelen op de speelplaats.
Niels had de hele middag samen met zijn vriendjes gevoetbald. Het was zo leuk: hij had zelfs een keer gescoord! Maar door al dat voetballen was hij wel héél moe geworden.

Nu was Niels thuis en dat wou dus zeggen dat hij eindelijk kon slapen. Maar hij wou niet direct na school al in bed, hij wilde liever nog de hele avond naar een film kijken op tv. Samen met zijn zusje Liese koos hij een leuke film uit, en die begonnen ze samen gezellig te kijken. Maar de film was nog maar net begonnen, toen er plots iets heel ergs gebeurde! Het scherm van de televisie werd helemaal zwart en er kwam geen geluid meer uit! De televisie was stuk, wat een pech… Niels barstte in tranen uit omdat hij zo graag naar een film wilde kijken. Nu ging dit niet, en gewoon televisie kijken ging ook al niet! Wat moest hij nu de hele avond doen?

CC0 Creative Commons – bron: pixabay.com

Mama zag dat Niels erg verdrietig was en ze gaf hem een knuffel om hem te troosten.
“Je moet niet huilen Niels, er zijn genoeg leuke dingen te doen! We maken er een avond van om nooit te vergeten,” zei ze.
Niels geloofde zijn mama niet echt, het enige wat hij wilde doen is naar televisie kijken. Wat kon er nu leuker zijn dan televisie? Maar de televisie was stuk, dus besloot hij om toch maar te doen wat zijn mama hem voorstelde.

Eerst waren Niels, Liese en mama samen gaan fietsen. Liese was nog kleiner dan Niels, zij zat achterop de fiets bij mama. Niels mocht zelf al fietsen, met zijn eigen fiets. Na een leuke fietstocht kwamen ze aan in het park. Daar konden Niels en Liese nog een beetje op de speeltuin spelen.
“Kijk eens, mama, hoe groot ik ben!” riep Niels trots toen hij helemaal bovenaan de speeltoren stond. Langs de glijbaan kon hij dan weer naar beneden glijden. Dat was leuk!

Samen met Liese gaf hij daarna nog de eendjes in het park te eten van de zak oud brood die mama had meegebracht. Toen die op was, gingen ze terug naar huis. Thuis gekomen speelde Niels samen met zijn zus nog een spelletje tot ze naar bed moest. Zij moest wat vroeger naar bed omdat ze nog wat jonger was. Mama bracht Liese naar boven en ondertussen kwam Niels in een stoeipartij met papa. Lang geleden dat hij zich nog zo had geamuseerd!

Mama kwam terug naar beneden wanneer Niels zijn zusje in bed zat, en met zijn drietjes hebben ze nog supercoole dingen getekend en geknutseld. Niels was volop zijn tekening aan het inkleuren toen het plots al tijd was om te gaan slapen.
“Mag ik niet nog heel even wakker blijven?” vroeg Niels aan mama.
“Nee jongen, het is al veel te laat. En je bent al moe van de voorbije week, maar ik beloof je dat morgen een even leuke dag wordt!” antwoordde mama heel lief.

Toen Niels in bed zat, las mama nog een mooi verhaaltje voor. Dan deed ze het lichtje van Niels zijn kamer uit. Niels draaide zich om in bed en dacht bij zichzelf: “De televisie was stuk, wat een geluk!”

Reageer!