CC0 Creative Commons - bron: pixabay.com

Pimmetje Pet zit in zijn kamertje en verveelt zich te pletter. Mama had hem gezegd dat hij maar naar boven moest gaan als hij zich zat te vervelen, maar nu zit hij boven en verveelt hij zich nog steeds.

Pfff, wat zal Pimmetje Pet eens gaan doen. Hij denkt en hij denkt tot zijn denkertje er bijna pijn van doet. Maar dan heeft Pimmetje Pet opeens een ideetje. Dat ideetje komt maar zo in zijn hoofdje op. Nou ja, bijna zomaar en eigenlijk omdat hij naar zijn bedje zit te kijken dat nog erg slordig is van die ochtend. Hij is uit zijn bedje gekropen vanochtend en papa of mama heeft het zo laten liggen.

Dat dekbedje van Pimmetje Pet heeft de vorm van een tentje, een tentje met allemaal raketten er op en sterren en de maan. Pimmetje Pet gaat spelen dat hij naar de maan vliegt, met een raket helemaal naar boven, net als een echte astronaut. De maan is echt heel erg ver weg en Pimmetje Pet vindt dat hij dan wel eten en drinken nodig heeft.
Limonade en koekjes lijkt Pimmetje wel een goed idee. Dat lusten astronauten die naar de maan vliegen namelijk erg graag. En Pimmetje vindt dat zelf ook wel heel lekker.

Pimmetje Pet rent naar beneden en vraagt aan mama limonade en koekjes. Mama lacht en geeft Pimmetje een drinkbeker met een rietje mee, want dat is reuze handig voor onderweg in de raket, en twee lekkere koekjes op een bordje. Pimmetje Pet pakt ook nog snel een banaan uit de keuken en rent met alles terug naar zijn kamertje.
Mama roept nog: “Niet knoeien met de limonade hoor Pimmetje!”

Op zijn kamertje legt Pimmetje Pet alles onder zijn bedje. Hij heeft zelfs zijn pyjama al aangedaan want ook daar staat een raket op. Dat is een heel mooie raket met rode en blauwe strepen.
Nu doet Pimmetje Pet de gordijntjes dicht en zijn bedlampje aan. Hij wil niet in het donker naar de maan vliegen, dan ziet hij natuurlijk niet waar hij heen moet. Hij hangt zijn dekbedje over de rand van zijn bedje en kruipt onder het bed.

Maar daar zit Pimmetje Pet dan. Er gebeurt helemaal niets. Pimmetje dacht dat het reuze spannend zou zijn om naar de maan te vliegen maar dit is saai. Hij verveelt zich zelfs al weer een heel klein beetje.
Pimmetje Pet gaat maar weer eens heel diep nadenken. Wat zit er allemaal in een raket die naar de maan vliegt. Een stoel?
Ja, denkt Pimmetje, die zitten vast wel in een raket! Maar dat past niet onder mijn bed. Tadaa, denkt Pimmetje, dan zet ik mijn stoeltje toch op mijn bed! Hij kruipt onder zijn bedje vandaan en sleept zijn stoeltje naar zijn bed en zet deze er bovenop. Oei, dat is opeens best wel hoog. Het wordt al heel spannend.

Nu denkt Pimmetje Pet na over hoe hij dan moet sturen. Daar heb je toch een stuur voor nodig? Of zit er geen stuur in een raket? Pimmetje vindt het allemaal maar moeilijk hoor. Maar hij is superslim en denkt: een stuur is rond en wat ligt er op mijn kamertje dat rond is? Jaaaaaa, het bordje van de koekjes!
Nu heeft Pimmetje Pet ook een stuur. Maar hij moet dan wel eerst even de koekjes opeten. Oh wat zijn die lekker! Pimmetje eet meteen de banaan ook maar even op. Dan krijgt hij onderweg naar de maan geen honger en heeft hij in ieder geval zijn limonade nog.

Pimmetje klimt op zijn stoeltje, pakt zijn stuurtje en trekt het dekbed met de mooie raketten, sterren en de maan over zijn hoofd. Oei, dat wiebelt even op zijn stoeltje zeg. Wat is het toch reuze spannend om naar de maan te vliegen.
Opeens vliegt Pimmetje Pet tussen de sterren en ziet hij de maan al dichterbij komen. Wat is het daar mooi, en het is ook zo lekker rustig. Als Pimmetje landt op de maan valt het hem op dat de maan zo lekker zacht is. Heerlijk hoor. Dit gaat Pimmetje vaker doen, bedenkt hij zich.

Mama gaat even later voorzichtig naar boven om even bij Pimmetje te kijken. Misschien heeft Pimmetje toch geknoeid met zijn beker limonade? Om hem niet te laten schrikken doet mama heel zachtjes de deur open en…
Ze ziet dat Pimmetje heerlijk ligt te slapen onder zijn dekbedje met de raketten, de sterren en de maan. Aan het voeteneind van zijn bedje ziet mama dat hij zijn stoeltje onder het dekbed heeft verstopt.
Mama moet zachtjes lachen.

Een schil van een banaan, de kruimels van twee koekjes en het bordje liggen naast Pimmetje op zijn hoofdkussen.
En Pimmetje Pet zelf? Die wandelt in zijn droom over de maan, met in zijn handje zijn rietjes beker!

Slaap lekker Pimmetje Pet!

Reageer!