Het was een speciale dag voor Rex, de Tyrannosaurus Rex. Vandaag vertrokken alle vriendjes en hun families op vakantie. Ze deden het elk jaar en het was Rex zijn favoriete tijd van het jaar. Ze gingen naar het Grote Meer. Alle kinderen konden daar spelen. Zelfs mama en papa gingen soms mee in het water.

Rex liep mee met zijn mama, papa en broer. Het was een lange tocht om bij het Grote Meer te komen, want alle dino’s kwamen mee en niet iedereen kon even snel stappen. Plots zag Rex zijn vriend Marcus lopen.
“Mama, mag ik naar Marcus gaan?” vroeg Rex.
“Tuurlijk mag dat, maar blijf dicht bij de groep.” antwoordde zijn mama.
Rex sloop naar Marcus. Toen hij achter hem liep riep hij “BOE!”. Marcus sprong wel een meter in de lucht.
“Ik had je niet gezien Rex,” lachte Marcus.
“Ben jij ook zo blij dat we naar het meer gaan?” vroeg Rex.
“Ja! Ik hou van het meer en ik heb onze pootbal mee, dan kunnen we daar spelen!” vertelde Marcus. “Misschien kunnen we er zelfs mee in het water spelen!” bedacht Rex.

De twee vrienden liepen samen verder tot bij het meer. Het Grote Meer was heel lang wandelen, maar onderweg speelden ze de hele tijd spelletjes. Zo hebben ze dodo’s gezocht, tikkertje gespeeld, hun bal naar elkaar geschopt… Toen ze er bijna waren riep de mama van Rex dat hij terug moest komen. Ze zochten samen een plekje uit om te slapen en zetten daar hun spulletjes neer.
“Mama, papa, mag ik nu naar het meer gaan?” vroeg Rex.
“Ga maar met je vriendjes spelen,” antwoordde zijn papa.

Rex liep zo snel als hij kon naar het meer. Er waren  al dino’s aan het spelen. Rex sprong er ook bij. Maar toen hij in het water zat, was het niet diep genoeg. Rex was te groot geworden voor het meer.
Hij stapte naar Marcus.
“Marcus, ik ben te groot geworden!” zei Rex.
“Je bent dan ook wel een Tyrannosaurus Rex, jij bent gewoon heel groot,” antwoordde Marcus.
“Maar ik wil kunnen zwemmen! Ik hou zo veel van zwemmen,” treurde Rex.
“Kom mee naar het midden van het water, daar is het wel dieper,” stelde Marcus voor.

Samen gingen ze naar het midden van het meer. Marcus zwom en Rex liep door het water. Wanneer ze dichter bij het midden kwamen, riep Rex plotseling: “Marcus ik kan hier niet staan! Ik ben aan het zwemmen!”
“Zie je wel! Hier kunnen we samen zwemmen,” zei Marcus, “en we kunnen gewone spelletjes spelen in het andere deel!”

Zo speelden ze met elkaar. Marcus ging mee met Rex om te zwemmen in het hele diepe deel en Rex speelde met Marcus en de andere dino’s in het minder diepe deel. Het was één van de leukste vakanties die Rex al had gehad, want hij kon de hele tijd met zijn vrienden spelen.

Reageer!