Het was de laatste dag in het dorp voor Rakker en Beatrix. Ze waren nog 5 dagen gebleven na het einde van de Dinolympische spelen, maar nu was het tijd geworden om terug naar huis te gaan.

De voorbije dagen hadden ze zich echt heel goed geamuseerd. Ze hadden nog vanalles gedaan met hun dinovrienden. Elke dag iets anders.
Op de eerste dag hadden ze allemaal samen getennist. Hoewel Rex het normaal niet zo leuk vond om te tennissen, vond hij het nu wel tof. Hij had besloten om gewoon de scheidsrechter te zijn tijdens het spel. Hij mocht bij twijfelgevallen dus beslissen of de bal binnen de lijnen was geland of niet. De anderen speelden elk om beurt en regelmatig ook eens twee tegen twee.

Op de tweede dag hadden ze een kookcursus gevolgd bij chef Marcus. Hij had ze allemaal nieuwe gerechtjes geleerd. Het was voor Marcus wel een kleine uitdaging om lekkere vegetarische gerechten uit te vinden, want ja, hij was zelf een vleeseter.
Maar ze hadden allemaal heel lekker gegeten die dag en met de nieuwe dingen die ze geleerd hadden, zouden ze thuis ook nog lekker eten kunnen klaarmaken.

De volgende dag mocht Rakker kiezen wat ze gingen doen. Het werd dan ook wel de meest intensieve dag. Rex vond dat je het een beetje kon vergelijken met een week sportkamp samengeperst in één dag. Het was al begonnen ‘s ochtends: Rakker had hen allemaal vroeg wakker gemaakt en ze waren samen gaan lopen rond het dorp.
De rest van de dag deden ze nog allemaal andere sporten, de éne na de andere. De hoogtepunten voor Rakker waren het hoogspringen en verspringen. Rakker hield van alle vormen van springen. Als hij dat dan ook nog eens kon doen met zijn vrienden, werd het voor hem nog tien keer zo leuk!

Op de voorlaatste dag deden ze het iets rustiger aan. Ze waren dan ook wel een beetje stijf van de door Rakker georganiseerde sportdag. Ze waren met zijn allen gaan wandelen in het bos. Beatrix was ondertussen hun gids.
Zij wist echt heel erg veel over de planten en dieren! Zo toonde ze welke paddenstoelen je mocht eten en welke niet. Dat waren heel praktische dingen om te weten. Marcus was meteen ideeën aan het opdoen voor een nieuw gerecht.

Op de laatste dag speelden ze pootbal. Rakker en Beatrix begrepen snel hoe het spel ineenzat en ze vonden het superleuk om te doen. Ze speelden geen echte wedstrijdjes, ze wilden het vooral leuk houden.
Ze speelden wel andere pootbalspelletjes zoals doeldino. Een dino stond in het doel en van op een bepaalde afstand moest een andere dino dan proberen te scoren. Als dat lukte, dan mocht die doeldino worden. Zolang je de ballen van de andere dino’s kon tegenhouden, mocht je doeldino blijven.
Dat gaf echt veel grappige momenten zoals Rex die recht in een grote plas modder sprong om de bal te pakken voor hij in het doel kwam, of Anne die zo hard op de bal sloeg dat ze zelf omviel. Rakker vond het het grappigste wanneer hij de bal gewoon door de benen van Beatrix had geschopt en zij maar op zoek was naar de bal.

Ze hadden echt heel veel plezier gehad die laatste 5 dagen, en om die tijd in schoonheid af te sluiten had Marcus nog een lekker feestmaal gekookt, met de paddenstoelen die Beatrix hen had getoond.

Na het eten was het tijd om in hun bedje te kruipen. Beatrix en Rakker zouden morgen heel vroeg vertrekken, zodat ze zoveel mogelijk in het daglicht konden stappen.
Ze konden het allemaal zo goed met elkaar vinden, dat ze alvast hadden afgesproken om binnen een paar maanden nog eens op bezoek gingen komen!

Reageer!