CC0 Creative Commons - bron: pixabay.com

Tibo was verzot op Sinterklaas. Hij vond het de leukste dag van het jaar, zelfs nog leuker dan zijn eigen verjaardag. Dat was omdat de aanloop naar Sinterklaas al vroeg begon. Tibo at al een paar weken ervoor heel veel mandarijntjes. Mama maakte zijn boterham ‘s ochtends dan zelfs met speculoosjes. En oma en opa brachten chocolade Sinten en Pieten mee.

Alles aan Sinterklaas was leuk. Zo hield Tibo heel veel van dieren. En dat doet Sinterklaas ook met zijn paard!
Ook de Pieten vond Tibo heel leuk. Zij willen altijd wel een mopje maken en zien overal de lol van in, maar als Sinterklaas hen nodig heeft, dan staan ze onmiddellijk voor hem klaar.

Tibo wou heel graag eens de echte Sinterklaas ontmoeten – ‘s nachts, als die de pakjes kwam brengen. Vorig jaar had hij al geprobeerd om op te blijven, maar hij was dan toch in slaap gedommeld. Dit jaar zou het anders zijn: hij had een heel plan in elkaar gestoken zodat hij wakker zou zijn wanneer de Sint langskwam.
Zo had hij stiekem wat snoepjes op zijn kamer verstopt en een paar leesboekjes. Die snoepjes ging hij opeten om genoeg energie te hebben om op te blijven. De boekjes kon hij lezen met zijn nachtlampje aan en zo moest hij zich niet vervelen.

~~~

Tibo was al heel lang opgebleven. Maar nu begonnen zijn oogjes toch een beetje moe te worden. Net op het moment dat hij ging toegeven aan zijn de slaap, hoorde hij opeens iets.
Klop klop klop klop
Een geklop in de verte? Dat waren de hoeven van een paard op een dak! Sinterklaas moest dicht in de buurt zijn! Dit was het moment om stilletjes naar beneden te glippen…

Toen hij eenmaal beneden was, zag hij iets bewegen in de living. Het was iemand met een zaklamp! Hij deed snel het licht aan en zag… Zwarte Piet! Die was zijn cadeautjes aan het leggen.

“Nonde Pietjes! Je deed mij schrikken!” zei Zwarte Piet.
“Oh… Sorry Piet! Maar waarom ben jij mijn cadeautjes aan het leggen en niet Sinterklaas?” vroeg Tibo, een beetje teleurgesteld.
“Dat is omdat de Sint het gevoel had dat er nog een kindje wakker was in dit huis. En hij heeft het momenteel heel druk met alle cadeautjes te brengen,” antwoordde de Piet.
“Dus Sinterklaas gaat dit jaar niet langskomen, omdat ik wakker ben gebleven?” vroeg Tibo terwijl de traantjes al in zijn ogen stonden.
“Die niet zo gek! Sinterklaas komt bij elk braaf kind langs! En hij heeft in zijn grote boek gezien dat jij heel braaf bent geweest,” knipoogde de Piet. “Hij moet alleen nog heel veel cadeautjes rondbrengen en heeft nu geen tijd om te staan kletsen, hoewel hij dat héél graag zou doen.”
“Dus dat betekent dat de Sint nog gaat komen! Joepie!” riep Tibo, net iets te luid.
“Shhht, we willen niet dat het huis wakker wordt he? Kom mij anders even helpen om deze pakjes mooi te zetten?” vroeg Zwarte Piet.

Tibo schoot meteen in actie en hielp om de cadeautjes mooi te zetten voor morgenvroeg. Daarna was het tijd voor de Piet om te vertrekken naar het volgende huis en Tibo kroop terug in zijn bed. Deze keer wel om te gaan slapen.

~~~

Plots werd Tibo wakker en hij hoorde klop klop klop klop, heel luid deze keer. De Sint was er! Hij liep stilletjes naar de trap en keek naar beneden, daar zag hij de Sint één van de koekjes opeten!

De Sint draaide zich naar de trap en zwaaide naar Tibo. Die kwam voorzichtig naar beneden en rende dan naar Sinterklaas. Hij gaf hem meteen een dikke knuffel!
“Wat ben jij een leuke jongen, Tibo!” zei Sinterklaas. “Maar hoorde ik nu van één van mijn Pieten dat je dacht dat ik niet zou komen?”
“Ik was opgebleven Sinterklaas… Maar toen ik iets hoorde en kwam kijken, was het Zwarte Piet. En ik had zo graag U eens ontmoet.”
“Wel Tibo, hier ben ik dan. En ik zag in mijn grote boek dat jij braaf bent geweest dit jaar! Altijd zelf je bordje naar de keuken gebracht als je klaar was met eten, snoepjes gedeeld met je kleine zusje, flink je best gedaan op school, altijd goed je tanden gepoetst… Jaja, jij wordt al een flinke jongeman!”

Tibo bloosde. Zijn best doen was niet altijd even makkelijk geweest. Maar de Sint had toch gezien dat hij het altijd probeerde!

“Nu is het hoog tijd voor jou om terug naar bed te gaan. Morgen is een schooldag! Al is het maar een halve,” zei Sinterklaas.
“Ik ben blij U toch even gezien te hebben Sinterklaas. Bedankt voor de cadeautjes!” antwoordde Tibo.
De Sint knipoogde naar Tibo en vertrok dan terug via de schoorsteen. En Tibo kroop met een hele grote glimlach op zijn gezicht terug in zijn bedje en sliep tot de ochtend.

Reageer!