Pandabeer en Giraf hebben genoten van het strand. Het was er alleen wat eenzaam. Ze missen hun vriendjes. Ze willen terug naar huis. Maar het zou weer een lange tocht worden, helaas. Ze hadden nochtans zo genoten van hun eiland! Ze hebben een heerlijke barbecue georganiseerd, schelpen ontdekt, allemaal mooie momenten om nooit te vergeten! Ook hadden ze een paar minder mooie momenten zoals de muggenbeten. Maar al bij al hadden ze enorm genoten.

Toen ze terug naar huis kwamen, beseften ze eigenlijk hoe zeer ze hun thuis hadden gemist. Niet alleen hun vriendjes, maar ook andere leuke dingen die je kan doen in de winter. Ze hadden er eigenlijk nooit over nagedacht hoeveel plezier ze ook konden maken in de winter.

Giraf ging op zoek naar een wortel en steentjes, terwijl Pandabeer al een sneeuwbal aan het rollen was. Ze waren van plan om een sneeuwman te maken. De sneeuw zorgde ook voor een leuk sneeuwballengevecht en ze maakten zelfs sneeuwengelen. Da’s een heel bijzonder zicht, een giraf die een sneeuwengel maakt!

CC0 Creative Commons – bron: pixabay.com

Niet alleen de sneeuw was leuk in de winter: na het spelen in de sneeuw konden Giraf en Pandabeer weer lekker warm krijgen aan de open haard met een chocomelkje. Zo zie je maar dat je in elk seizoen leuke momenten kan beleven!

Reageer!