Pippa droeg haar jas niet

0
272

Dit is Pippa Konijn. Je kan Pippa herkennen aan haar witte donzige vacht en haar schattig staartje, net een pluisbolletje. Pippa woont in een dorp vol met andere lieve kleine dieren, zo heb je Sander Salamander, dokter Hamster, Max Hond en nog vele andere. Pippa is op weg naar haar vriend Max Hond. Hij woont aan de rand van het dorp, dicht bij het grote bos.

Pippa klopt met haar pootje op de deur klop klop.
“Dag Pippa!” riep Max vrolijk met zijn zware stem, nadat hij de deur open deed.
“Ik kwam vragen of je samen met mij wilt gaan wandelen!” zei Pippa vrolijk terug. Max trok zijn jas aan en ging met Pippa naar het bos.
“Oh ik vind het bos zo mooi in de lente!” zei Pippa, terwijl ze plots lichtjes rilde brrr.
“Pippa, heb je het niet te koud zonder jas? Er is een frisse wind vandaag,” vroeg Max bezorgd aan zijn donzige vriendin.
“Ik ben een konijntje Max, ik heb het nooit koud,” antwoordde ze. Maar Max hoorde haar opnieuw bibberen…

De vrienden liepen verder door het bos. Ze konden de vogeltjes horen fluiten en op de bomen zagen ze overal kleine insecten zitten. Er landde een lieveheersbeestje op Pippa haar poot, maar toen ze vriendelijk dag wou zeggen, moest ze plots vreselijk niezen: hatsjoe hatsjoe hatsjoe
En het lieveheersbeestje vloog weg.

“Pippa toch, zie je wel dat konijntjes het ook koud krijgen! Je bent zonder jas gaan wandelen en nu ben je ziek,” zei Max. Pippa wou antwoorden, maar ze moest opnieuw niezen: hatsjoe hatsjoe hatsjoe
“Kom Pippa, we zullen naar dokter Hamster gaan. Hij kan je helpen,” stelde Max voor. Pippa knikte en samen liepen ze terug naar het dorp. Onderweg had Max zijn jas aan Pippa gegeven, hoewel die eigenlijk veel te groot voor haar was.Pippa droeg haar jas niet

Max klopte op de deur van de dokter klop klop.
“Dag dokter Hamster,” begroette Max.
“Dag Max, dag Pippa. Hebben jullie hulp nodig met iets?” vroeg de dokter.
hatsjoe hatsjoe hatsjoe
“Ik moet de hele tijd niezen” snifte Pippa. Dokter Hamster nam Pippa mee naar binnen. Max kreeg zijn jas terug en wachtte op haar in de wachtkamer.

Even later kwamen Dokter Hamster en Pippa weer bij hem terug. “Dus Pippa, blijf de rest van de week nog thuis. Drink veel warme drankjes en als het buiten wat koud is, denk je er aan je jas aan te doen,” zei de dokter streng.
“Ik zal het niet meer vergeten dokter Hamster, in het vervolg zal ik mijn jasje aandoen,” antwoordde Pippa.

Max en Pippa gingen samen terug naar haar huis. Pippa legde zich in haar bedje en Max maakte een stomende kom wortelsoep klaar. De rest van de week kwam Max elke dag kijken hoe het met Pippa ging en toen de week voorbij was, kon Pippa alweer vrolijk met de andere diertjes buiten spelen. Maar deze keer wel met haar jasje aan!

Reageer!