CC0 Creative Commons - bron: pixabay.com

Arthur keek superhard uit naar de vakantie. Niet alleen omdat hij dan wat langer mocht opblijven en hij veel leuke dingen met mama, papa en zijn broertje Bert deed, maar vooral omdat hij een boomhut kreeg. Na heel lang vragen en flink zijn, kregen Arthur en zijn broer Bert er eindelijk eentje.

In hun tuin was er de perfecte plek voor. Samen met papa en Bert had Arthur het ontwerp voor hun boomhut gezocht. Blijkbaar waren er wel nog veel vormen voor boomhutten. Uiteindelijk was het een rechthoekige boomhut met steunpalen geworden. De boomhut ging tussen twee oude eiken komen, maar mama had nog steeds die steunpalen geëist.

Papa was vorige zaterdag al alles gaan halen dat nodig was. Omdat het wel heel veel werk was om zoiets te bouwen, kwam nonkel Mark helpen. Arthur en Bert wilden ook graag helpen, maar papa vond dat ze daar nog een beetje te jong voor waren. Het zou zwaar werk worden! Ze mochten wel helpen met het gereedschap aan te geven.

Papa en nonkel Mark waren er al de week voor de vakantie aan begonnen. Elke avond klonk er klop klop klop uit de tuin en zagen ze papa en nonkel met hout sleuren. Tegen het weekend stond de boomhut er bijna. Arthur kon niet wachten tot zijn nieuwe boomhut klaar was.

Zaterdag kon Arthur kijken hoe zijn papa en nonkel Mark aan het bouwen waren. Arthur hielp door beneden alles veilig klaar te leggen voor ze het nodig hadden. Hij was vooral trots dat hij zijn steentje kon bijdragen. De volgende dag mocht hij dit opnieuw doen. Maar hij was niet zo voorzichtig geweest en had zich met een spijker in zijn vinger geprikt. Hij had dan van mama een stoere piratenpleister gekregen.

Op maandag Рpapa had in de vakantie verlof genomen Рmocht hij eindelijk mee naar boven. De volledige buitenkant was in orde. Zijn boomhut was wel 3m boven de grond! Er was een lange touwladder naar boven. Onderaan de ladder lag er een dikke mat: dat was ook ̩̩n van de dingen die mama had gevraagd. Zo was het veiliger om naar boven te klimmen, had ze gezegd.

Binnenin moest nog afgewerkt worden. Zijn broer en hij kregen allebei een eigen kamer in de boomhut! Het was echt een super stoere boomhut en Arthur was er dan ook super trots op. Na een hele dag veel gewerkt te hebben was hij ‘s avonds eindelijk af.

~~~

Arthur had al zijn vriendjes uitgenodigd om te komen spelen. Zo konden ze allemaal zijn nieuwe boomhut zien. Hij had nog een paar posters opgehangen en de zitzakken samen met papa naar boven gebracht. Het zou een superleuk feestje worden!

Mathias, Arthur’s beste vriend, was de eerste die aankwam.
“Wauw, dat is wel echt een super leuke boomhut!” was het eerste dat Mathias zei toen hij de boomhut zag.
“Je moet hem eens van binnen zien,” glunderde Arthur. “Kijk ik heb er zelfs een litteken van over gehouden.”
En Arthur toonde super trots het kleine litteken op zijn vinger.
“Wauw!” zei Mathias opnieuw.

Hij gaf zijn beste vriend een volledige rondleiding van de boomhut. Zo liet hij zijn kamer zien, die van zijn broer Bert en het stuk dat ze deelden. Er was echt heel veel plaats.

Al zijn andere vriendjes kwamen ook aan. Mathias en Arthur gaven hen samen een rondleiding. Ze speelden de hele dag spelletjes zowel in de boomhut als in de tuin. Zo was er een groot spelletje tikkertje en verstoppertje en voetje-van-de-grond. Mama had speciale boterhammetjes gemaakt voor iedereen. Arthur vond dat zijn mama de lekkerste boterhammetjes van de hele wereld maakte!

Toen het donker werd, kwamen alle mama’s en papa’s hun kinderen ophalen. Het was het einde van een leuke dag, maar niet voor Arthur en Mathias. Mathias ging blijven slapen en omdat het nog warm genoeg was mochten ze zelfs in de boomhut slapen! Papa had er matrassen en slaapzakken gelegd en hen een nachtlampje gegeven.

De jongens praatten de hele tijd gezellig over van alles en nog wat in de boomhut. Het was supergezellig en ze moesten niet stil zijn voor Bert, die anders altijd wakker werd van hun gebabbel. Ze konden lekker doen wat ze wilden, tot ze allebei héél moe waren en in slaap vielen, hoog in de lucht, in de nieuwe boomhut.

Reageer!