Dinolympische spelen: Gewichtheffen

0
196

Het was de vijfde dag van de Dinolympische spelen. Nog geen dag geleden was de 2000m lopen geweest en morgen zou het kogelstoten al doorgaan. Er werd de deelnemers niet veel rust gegeven! Maar zo werd het uithoudingsvermogen van de deelnemers getest.
Gelukkig waren onze deelnemers allemaal jonge, energieke dino’s. Zij konden dat tempo aan.

De wedstrijd was al vlak na de middag. Ze hadden dus niet veel tijd om zich voor te bereiden. Wel zorgden ze er allemaal voor dat ze hun spieren goed opgewarmd hadden, want als iemand een spier zou scheuren, dan zou die niet meer kunnen meedoen aan de andere wedstrijden in deze Dinolympische spelen!

Omdat een deel van de dino’s op 4 poten liep, was het geen gewichtheffen zoals je dat nu op de tv ziet. In plaats van hun armen te gebruiken om een gewicht op te heffen, moesten de dino’s met hun staart iets heel zwaars optillen.
Dit was natuurlijk wel een beetje in het voordeel van Rex. De Tyrannosaurus Rex heeft namelijk niet zo’n sterke armen en eigenlijk zijn ze ook maar kort in vergelijking met de rest van hun grote sterke lichaam.

Maar er werd rekening gehouden met de grootte van de dino. Want een kleine Raptor kon natuurlijk nooit zoveel tillen als een grote Brachiosaurus. Toch zag het er wat minder goed uit voor Rakker, hij was namelijk niet zo sterk in zijn staart en kon hier zijn beste kwaliteit, zijn snelheid, niet gebruiken. Gewichtheffen was gewoon zijn ding niet. Maar hij besefte ook wel dat je niet in alles goed kon zijn.

De organisatoren van de Dinolympische spelen hadden heel wat moeite gedaan voor dit onderdeel. Het was niet makkelijk om gewichten te vinden om het voor iedereen eerlijk te maken. Daarom hadden ze een hele sterke zak gemaakt, die de dino’s met hun staart moesten proberen optillen. Daar zouden dan straks meer en meer stenen in gedaan worden om de zak zwaarder te maken.

~~~

Na een stevig middagmaal gingen de deelnemers allemaal samen naar de plaats van de wedstrijd. Ze waren een beetje te vroeg, maar er waren wel al héél veel fans. Het leek onze dinovrienden dan een leuk idee om eens met de fans te gaan babbelen terwijl ze wachtten op de start.
Het was heel leuk voor hen om aandacht te krijgen van al die verschillende dinofans! De populairste dino was eigenlijk wel nog steeds Rex. De andere dino’s keken altijd al heel hard op naar de Tyrannosaurus Rex.

Toen het tijd was om te beginnen, gingen ze naar het podium. Daar konden alle fans hen goed zien. Deze keer hadden de organisatoren beslist om van groot naar klein te werken.
Beatrix moest beginnen met 4 stenen in de zak. Deze kon ze heel makkelijk optillen. Rex moest er maar 3 doen om te starten en dat lukte hem zonder moeite. Marcus en Anne moesten allebei 2 stenen omhoog krijgen en dat lukte hen allebei. Rakker was als laatste en hij moest 1 steen heffen. Eén zo’n steen woog wel al redelijk veel. Rakker deed zijn best en kon hem nog net optillen. Hij was blij dat dit hem was gelukt!

Bij de volgende ronde werd er een steen bijgestoken. Beatrix kon heel makkelijk de 5 stenen in de lucht krijgen en was dus ook door naar de derde ronde. Rex kreeg zijn 4 stenen omhoog. Marcus lukte het ook nog om 3 stenen te tillen, maar dat ging bij Anne toch iets lastiger. Ze kon het beste slaan met haar staart, optillen was een heel andere beweging.
Rakker moest nu twee stenen opheffen en hij probeerde echt heel erg hard, maar het lukte hem jammer genoeg niet om zo’n zware zak op te tillen.

In de derde ronde begon het voor iedereen moeilijk te worden. Nu moesten Rex en Beatrix toch ook wat moeite doen om de zak opgetild te krijgen. Marcus kreeg hem net hoog genoeg getild, maar dat vroeg wel bijna al zijn kracht. Anne kreeg de zak niet meer van de grond, het was gewoon te zwaar voor haar om op te tillen. Er gingen dus maar 3 dino’s door naar de 4de ronde.

Het lukte Beatrix om 7 stenen in de lucht te krijgen. Rex lukte het ook om er 6 op te tillen, hij was echt zijn titel als staartenkampioen aan het verdedigen zo goed als hij kon. Dit was namelijk het onderdeel waar zijn soort het allerbeste op scoorde en hij wou dat ook zo houden.
Marcus kreeg de zak nog net een beetje van de grond… Nét niet hoog genoeg om door te mogen naar de volgende ronde. Maar hij had de derde plaats veroverd en was daar heel blij mee!

In de vijfde ronde lukte het Beatrix niet om de 8 stenen hoog genoeg in de lucht te krijgen. Ze vond dat wel jammer, maar ze wist dat ze alles had gegeven. Rex tilde, en tilde, en tilde… en hij kreeg zijn 7 stenen van de grond!
Zo werd Rex de winnaar, hij kreeg het goud. Wat waren zijn papa en mama en broers trots op hem!

Reageer!